Шоколадов крем с авокадо

Помните ли онези тубички с течен шоколад, които се продаваха преди много години в кварталните магазини? Не знам какво е било съдържанието, но помня вкуса: наситено шоколадов, нежен, пристрастяващ... Каква борба падаше с тенекиената тубичка, за да изцедим и последните капки шоколадов крем от нея :) Еех, спомени от детството...

Точно там, в детството, се пренесох в мига, в който вкусих от шоколадовия крем, който импровизирано забърках миналата седмица и чиято рецепта споделям с удоволствие тук. Прави се за минутки, изчезва за секунди :)


Продукти:

- добре узряло авокадо
- кокосово масло
- чист пчелен мед или друг подсладител по избор
- сурово натурално какао на прах
- есенция ром


Начин на приготвяне:

Всички продукти се слагат в подходящ съд и се пасират, докато се получи еднородна кремообразна смес. Може да се направи и в блендер, но на мен не ми се цапаше голямата купа на блендера за малкото пробно количество, което направих.

Експериментът беше с удивителен и безкрайно вкусен резултат! Кремът може да се консумира самостоятелно, да се гарнира с кокосови стърготини, ядки, плодове и др., да се маже на филия, крекер или бисквита, а най-чудесното от всичко е, че може да се използва за украса на торта и никой, ама никой няма да разбере (освен ако не кажете), че това е веган шоко крем и е не просто много вкусен, а е и изключително полезен.


2013-04-13 (Прочетено 10752 пъти.)
 
 
Ако материалът ви е впечатлил, смело го изразете - бутоните са за това :)

Facebook | Twitter | Google

Версия за печат


Коментари

Борислав Арапчев:
Наде, още една великолепна рецепта от теб - простичка, уникално вкусна и полезна.

А това много ме развесели, ама е и вярно - Прави се за минутки, изчезва за секунди :) .

Крема има и супер пухкав и лек вид и вкус и някой ще каже, че е бъкан със сметана и други транс-мазнини, а всичко е само от добре узрялото и меко авокадо.

Страхотна рецепта, страхотен вкус! Поздравления!



2013-04-13 17:17:41
Мария Тодорова:
Изключително вкусен резултат, наистина. Сестра ти, без да знае за твоята страхотна сладка находка, направи пък майонеза с едно добре узряло авокадо и три яйца. Е, резултатът не е съвсем веган, но е вегетариански все пак и също е много вкусен.

2013-04-19 14:22:15
Bakalov :
Госпожо Тодорова, бихте ли споделили и Вашата рецепта?! :)

Покорно благодаря! :)
2013-04-19 14:46:47
saultralDync:
Что-нибудь знаете про это?

По своему расположению эти приборы разделяются на настольные, напольные и настенные. Если необходимо с минимальными денежными затратами обеспечить быстрый обогрев небольшого помещения – электрические тепловентиляторы будут прекрасным выбором. Электрические тепловентиляторы general climate https://ultrasale.ru/category/elektricheskie-teploventilyatory/general-climate.html . Эти приборы очень недороги, мобильны, компактны, но при этом практически мгновенно выходят на максимальную производительность по отоплению. Тепловентилятор фактически состоит из нагревательного элемента (спирального или металлокерамического) и вентилятора.

Что можете посоветовать?

Р?тальянская компания AirComfort СЃРѕ штаб-квартирой РІ Милане ужелет представлена РЅР° рынке Р РѕСЃСЃРёРё. AirComfort специализируется РЅР° производстве только климатической техники - ионизаторы-очистители, увлажнители Рё обогреватели РІРѕР·РґСѓС…Р°. Очистители РІРѕР·РґСѓС…Р° hitachi https://ultrasale.ru/category/ochistiteli-vozdukha/hitachi.html . Это позволяет достичь высокого качества климатического оборудования Рё максимального соответствия современным требованиям РїРѕ очистке РІРѕР·РґСѓС…Р°. Техника AirComfort отлично зарекомендовала себя РІ Р РѕСЃСЃРёРё Рё продолжает радовать потребителей.
2020-05-28 18:47:14

Добавяне на коментар

За да коментирате, трябва да се регистрирате! Знам, че за много хора това ще се окаже досадна пречка и ще се откажат. Но вярвам, че тези, които наистина искат да изразят своето мнение, няма да се спрат пред това малко "препятствие" :)

Регистрирайте се ТУК - ще Ви отнеме по-малко от минута :)

Ако вече имате създаден профил, влезте от ТУК, за да коментирате.



2011-2017 (c) Специални неща. Всички права запазени. | webmail