Откъс от книгата на Красимира Стоянова „Ванга – съвети за живот и здраве”Съветите на Ванга

Мощното навлизане на все по-нови технологии във всички области на човешкия живот прекъсва фините нишки на човека с природата, чието творение е той...

Нарушаването на природните закони, на тяхната взаимозависимост, хармония и ред води до разрушаването на човешкото здраве.

Именно така лекуваше Ванга – тя възстановяваше нарушените връзки между човека и природата с посредничеството на различните билки и други природни средства. Лекуваше всеки човек различно, защото във великото единство на Хомо Сапиенс всеки индивид е една отделна вселена със своите конкретни нарушения и проблеми.

И въпреки това има и общи правила, които Ванга огласяваше неуморно.


1. Обичайте се, стремете се към добри мисли и дела, защото това е най-доброто лекарство за всички.

2. България е благословена страна, защото тук растат много лечебни растения – пазете ги, за да ви пазят и те вас.

3. При лечение с билки, ако специално не е определено друго, предпочитайте да се поливате с водата от сварените билки, защото лечебното им действие най-бързо прониква през порите на кожата.

4. Прекаленото вземане на лекарства е вредно, защото те затварят вратата, през която да влезе природата чрез билките и да възстанови нарушеното равновесие в заболелия човек.

5. Ходете през лятото боси, за да не прекъсвате връзката си със земята.

6. Пускайте през лятото децата да играят навсякъде – нека да се цапат, да тичат... Така ще се защитят от болестите през зимата.

7. Вечер преди лягане задължително си мийте краката, още по-добре е, ако можете да вземете душ. Така отмивате от тялото си не само праха, газовите изпарения от улиците и умората, но и всички негативни мисли и влияния, които нарушават съня ви.

8. Научете се да почивате правилно. Денят е създаден за работа, а нощта за почивка. За да сте здрави и работоспособни, си лягайте вечер в 10 часа и ставайте сутрин в 5-6 часа.

9. Пийте често чай от горски плодове и растения. Те са чисти и са извор на здраве.

10. Поне веднъж седмично яжте варено жито и пийте водата, за да се очисти организмът ви и да имате сила.

11. Движете се повече и работете. Мързелът е болест, която уврежда не само нравствено, но и физически.

12. Чистотата да се издигне в култ! Замърсяването, било то физическо или духовно, е обратно на създаденото от Бога, което е винаги и чисто, и красиво.

13. Не се къпете с много гореща вода.

14. Използвайте повече домашни сапуни и природни средства, които не вредят на човешкия организъм.

15. Не прекалявайте с торовете и химикалите. Храната се отравя и природата вече се задъхва, а това води до много болести.


2012-08-08 (Прочетено 4510 пъти.)
 
 
Ако материалът ви е впечатлил, смело го изразете - бутоните са за това :)

Facebook | Twitter | Google

Версия за печат


Коментари

Борислав:
Много добре написано, много полезно! Благодаря! В наши дни трябва да знаем и помним тези неща. Само това с лягането в 10 часа ....... трудничко е :-)
2012-08-09 00:00:00
Специални неща:
Да, така е. Аз трябва да поработя и върху номер 13 :)
2012-08-12 00:00:00
Борислав Арапчев:
А Номер 1 е задължително за всички!
2012-09-22 00:00:00

Добавяне на коментар

За да коментирате, трябва да се регистрирате! Знам, че за много хора това ще се окаже досадна пречка и ще се откажат. Но вярвам, че тези, които наистина искат да изразят своето мнение, няма да се спрат пред това малко "препятствие" :)

Регистрирайте се ТУК - ще Ви отнеме по-малко от минута :)

Ако вече имате създаден профил, влезте от ТУК, за да коментирате.2011-2017 (c) Специални неща. Всички права запазени. | webmail