Бадемово мляко

В събота бях на този курс и се върнах щастлива, подкрепена, още по-убедена и много окрилена!

От информацията, която Петко сподели, разбрах какви грешки съм допускала при активното ми спортуване досега и как да ги поправя, за да може тренировките, които обожавам, да не изтощават организма ми.

В презентацията на Мер видях и чух всичко онова, което аз самата съм прочела и знам за храната, здравето и тясната връзка между тях, но научих и нови неща, които веднага започнах да прилагам в ежедневието ни. Казвам „ни”, защото Борислав също вече е част от мислещите, отговорни за здравето си и прилагащи на практика нещата, в чиято правота най-накрая са се убедили, хора. Браво, любов моя, толкова се гордея с теб и за това важно за теб постижение!

От семинара ще цитирам едно изречение, само ЕДНО и няма да го коментирам, а ще оставя всеки сам да го тълкува, осмисля и осъзнава:

„Гените зареждат пистолета, начинът на живот дърпа спусъка!”

А колко вкусни и красиви бяха всички неща, които опитахме на семинара!

Те архивите сами говорят :)

Това, което веднага реших, че ще направя от всички рецепти в книжката с вегански рецепти, която ни подариха на семинара, беше ядковото мляко и ядковото сирене. И тъй като за сиренето ми трябваше хранителна мая, която досега не можех да открия в нито един от биомагазините в Пловдив, а за млякото имах всичките 2 необходими продукта :), ето го резултатът:

Продукти:

- 200 г бадеми
- 3 чаши вода (филтрирана)

Забележка: От тези продукти се получава около 750 мл мляко.

Начин на приготвяне:

Бадемите се накисват във водата за една нощ. Слагат се в блендер заедно с водата и получената след обработката смес се прецежда. Това е млякото. Вкусно и полезно.

От него могат да се правят шейкове с най-различни плодове, да се подслажда с мед или кафява захар и да се ароматизира с канела, ванилия и други, може да се направи таратор, а може и да се пие така, както си е – натурално.

Аз се поглезих с чаша мляко с какао, пардон, рожков :), подсладено с лъжичка мед. Почувствах моментален енергиен прилив, след който си потанцувах на ето това любимо парче, споделено от приятел във фейса, и се захванах за работа.

Успех ни! И повече усмивки, положителни мисли и добри дела :)

Защото освен, че е това, което яде, човек е и това, което говори, мисли, чувства и прави...


2012-02-20 (Прочетено 5351 пъти.)
 
 
Ако материалът ви е впечатлил, смело го изразете - бутоните са за това :)

Facebook | Twitter | Google

Версия за печат


Коментари

Борислав:
Ааааааа, не съм го опитал с рошков. Не е честно ... искам и аз ... :-)
2012-02-21 00:00:00
Специални неща:
Някои го предпочитат... натурално :) Вчера не поиска с рожков, сега питаш за него :))) Спокойно, ще има :)
2012-02-21 00:00:00
Мария:
И аз искам! Звучи и изглежда много вкусно ...:)
2012-03-02 00:00:00
Ginger Cookies:
Много уютно и вкусно е тук, харесва ми.
Поздрави.:)
2012-03-25 00:00:00
Специални неща:
Благодаря от сърце за хубавите думи, Рони! ♥
2012-03-26 00:00:00

Добавяне на коментар

За да коментирате, трябва да се регистрирате! Знам, че за много хора това ще се окаже досадна пречка и ще се откажат. Но вярвам, че тези, които наистина искат да изразят своето мнение, няма да се спрат пред това малко "препятствие" :)

Регистрирайте се ТУК - ще Ви отнеме по-малко от минута :)

Ако вече имате създаден профил, влезте от ТУК, за да коментирате.2011-2017 (c) Специални неща. Всички права запазени. | webmail