виновницата за раждането на този блог :)Обожавам зелени чушки. И сиренце. Както и съчетанието между тях - любим вкус от детството ми, когато всяко лято майка печеше огромни количества чушки, част от които, обелени и в марината от олио, оцет и сол, слагаше в специална кутия в хладилника за непосредствена консумация. Чушките бяха червени и зелени, месести и много ароматни. Всички вкъщи налитаха на червените, но аз обратно - предпочитах зелените. Сега като се замисля може и да е било малко напук това мое пристрастие, защото го правех от жал към пренебрегнатите и онеправдани зелени красавици. Без значение обаче каква е била далечната причина за моя детски избор, през годините той не се промени и зелените чушки във всичките им разновидности останаха мой безспорен фаворит.

Преди няколко дни много ми се приядоха пресни чушки. Първо мислех да ги нарежа на салата – бързо е и по-мързеливо. Извадих домати, чушки, сирене и докато се усетя бях спретнала не салатата, която възнамерявах, а свежо лятно ястие – чушка със сирене и подправки с гарнитура от домати. Ето как:

Продукти:

- зелени или червени чушки - сорт по избор, но да става за пълнене :)
- сирене и кашкавал, но не от растителен произход :)
- подправки по избор и вкус - риган, ронена чубрица, червен пипер...
- зехтин
- домати
- маслини

Начин на приготвяне:

Сиренето се натрошава, кашкавалът се настъргва на едро. Смесват се и се поръсват с подправките и зехтина. Всичко се разбърква добре и с получената смес се пълнят чушките, предварително изчистени от дръжките и семето. Поднасят се с украса и гарнитура по избор. В моя случай това бяха домати и маслини. Ето го резултатът:

Облизахме си пръстите :)


2011-07-23 (Прочетено 4618 пъти.)
 
 
Ако материалът ви е впечатлил, смело го изразете - бутоните са за това :)

Facebook | Twitter | Google

Версия за печат


Коментари

Борислав:
Аз гарантирам, че е вкусно!

Най-обичам простички и вкусни неща!
2011-08-24 00:00:00

Добавяне на коментар

За да коментирате, трябва да се регистрирате! Знам, че за много хора това ще се окаже досадна пречка и ще се откажат. Но вярвам, че тези, които наистина искат да изразят своето мнение, няма да се спрат пред това малко "препятствие" :)

Регистрирайте се ТУК - ще Ви отнеме по-малко от минута :)

Ако вече имате създаден профил, влезте от ТУК, за да коментирате.2011-2017 (c) Специални неща. Всички права запазени. | webmail