Вярвам, надявам се, обичам...

 


Пазете мъдростта от вчера, вярвайте в днес, надявайте се за утре, обичайте всеки ден!

17.09.2010


Ако показвате и раздавате любовта си, много хора ще ви сметнат за глупави и наивни. Не обръщайте внимание на това - давайте, тя няма да свърши! Ще се върне при вас по-красива и по-богата и ще направи вас и хората около вас по-щастливи и усмихнати... :)

4.10.2010


Нека помним, че има защо да се гордеем, че сме БЪЛГАРИ! Да обичаме и пазим нашия език и култура - те определят идентичността ни и са нашата запазена марка пред света! От нас зависи каква ще е стойността й!

24.05.2011


Никой не може да ни отнеме вярата в самите нас!

15.08.2011


Наистина всичко започва с първата крачка! Стига да имаш желание, сили и смелост да я направиш. Оттам нататък всичко е въпрос на време и следващи крачки. Докато пристигнеш. Или постигнеш...

25.08.2011Всеки човек, който пресече житейския ни път, неизбежно оставя своя следа върху него. Дали тя ще е по-бледа и едва забележима или ослепително ярка, зависи от значението, което този човек е имал за нас в дадения момент или за живота ни изобщо. Някои хора влизат в него внезапно, неканени и го преобръщат изцяло като или го опустошават, или му придават нов смисъл. А понякога и двете...

27.08.2011


Не трябва да се отказваме от мечтите си заради някой друг и после да го обвиняваме за това. Решението дали да ги следваме зависи изцяло от нас самите. И макар че компромисите са част от живота, добре е да помним, че ако постоянно предаваме мечтите си, накрая можем да изгубим себе си!

29.08.2011


Винаги се доверявай на сърцето си! Там е всичко, което търсиш...

31.08.2011


Няма нищо по-удовлетворяващо от това да усещаш, че си взел в ръце собствения си живот; да се чувстваш спокоен и щастлив от взетите решения, да не съжаляваш за миналите грешки и да вървиш напред с твърда стъпка и увереност, че постъпваш правилно и че най-доброто предстои. Спокойствие, щастие, удовлетворение... :)

11.10.2011


Каквито ключови думи си посял, такива резултати ще пожънеш! :)

04.11.2011


Понякога ми писва и ми се иска Господ да не ме бе създал толкова безпаметна!!! Иска ми се да помня; да не забравям кой, как и колко ме е карал да страдам! За да мога утре, когато се наложи, да успея да предотвратя болката и да не повтарям стари грешки. Едно е да простиш, а друго е да помниш, за да се пазиш!

10.11.2011


За да дадеш, трябва да имаш - малко желание и много широко скроена душа!

17.11.2011


Когато от този свят си отиде любим човек, с него се откъсва част от сърцето, душата и живота ти - изгубва се безвъзвратно, болезнено и завинаги. Утехата, че нищо в природата не се губи и че те са наоколо, с нас и вътре в нас е малка и недостатъчна, за да потуши болката, че няма да видиш тези очи, няма да чуеш този глас, няма да почувстваш тези ръце никога вече...

19.12.2011 


2011-08-25
(c) http://special.nadezhda.org