AdeleSet Fire to the Rain
Снимка: http://www.adele.tv/21/

За първи път чух за Адел по радиото, когато водещата представяше наистина забележителния й хит Rolling in the Deep.

Обърнах по-специално внимание на песента и на певицата, точно заради това представяне: Адел се противопоставяла на наложения стереотип изпълнителите да използват външния си вид, за да продават по-лесно песните си; тя нямало да позволи да се превърне в продукт на индустрията и да използва визията си, а щяла да се наложи с таланта и гласа си.

Тогава си помислих, че се прави на интересна, за да пробие по-лесно като привлече вниманието към себе си с подобни изявления. Но после чух песента. Музиката, текста, гласа, емоцията... И просто онемях. После гледах клипа...  И разбрах, че тя говори сериозно.

В момента Адел е на върха, песните й са тотални хитове, вторият й автобиографичен албум 21 е начело на не една и две световни класации, кавърите на песните й растат лавинообразно... (Този тук ми е любимият!)

Защо Адел успя? И то не с провокативна визия, а с музиката си? Мисля, че песните й дават еднозначен и безапелационен отговор на този въпрос. Те идват от сърцето й, което е било разбито и предадено, но е оцеляло. Те идват от дълбините на душата й, в която, ако ви стиска, и вие може да се потопите. Те са изпяти с разтърсващата емоция на изстраданата болка, която макар и преодоляна и запратена в миналото, не е забравена. Защото когато си обичал силно и истински е така...


2012-02-02 (Прочетено 3028 пъти.)

ВИДЕО:


 
 
Ако материалът ви е впечатлил, смело го изразете - бутоните са за това :)

Facebook | Twitter | Google

Версия за печат


Коментари

Борислав:
Когато изкуството е изстрадано и истинско - това се усеща, и въздейства най-силно...
2012-02-03 00:00:00
mariana:
strahotna pevica nqma ravna
2012-04-09 00:00:00
Специални неща:
Наистина е удивителна!
2012-04-12 00:00:00

Добавяне на коментар

За да коментирате, трябва да се регистрирате! Знам, че за много хора това ще се окаже досадна пречка и ще се откажат. Но вярвам, че тези, които наистина искат да изразят своето мнение, няма да се спрат пред това малко "препятствие" :)

Регистрирайте се ТУК - ще Ви отнеме по-малко от минута :)

Ако вече имате създаден профил, влезте от ТУК, за да коментирате.2011-2017 (c) Специални неща. Всички права запазени. | webmail