Обичам тялото си!



Посвещавам този текст на всички, които се съмняват в красотата на собственото си тяло и го наказват за това.

Посвещавам го и на себе си. Защото съм специална – за мен самата и за тези, които обичам и които ме обичат. Такава, каквато съм!

Струваше ми много време и страдание, докато накрая осъзнах мъдрите думи на моята сестра: “Тялото е нашата къщичка и за да ни е уютно в нея, не трябва да я рушим, а да я обичаме и да се грижим за нея с любов.”


Цял живот се боря с тялото си. 

Започнах с диета, експериментирах с гладуване, продължих като редувах диета с гладуване. Така постепенно храната спря да представлява интерес за мен. Тялото ми се промени. Опияняваха ме похвалите, придружени  с погледите на възхищение и завист на тези, които ме познаваха в предишната ми форма. Спортът беше моят наркотик, а недохранването – ежедневният ми режим.

Промяната дойде внезапно, грубо и жестоко. Със загубата на татко загубих и смисъл да живея, да се боря, загубих и себе си. Тялото ми ме обгърна, покри ме с мека обвивка, сякаш за да ме запази от болката навън. А тази отвътре? Тя се трансформира и специалистите в бяло й дадоха куп сложни латински имена...

Днес съм на 37 и отново се боря. Боря се ЗА тялото си.

Храня се здравословно, вкусно и разумно. Спортувам умерено и за удоволствие.

И приемам тялото си. Сега то е стегнато, хармонично и женствено. Харесвам го и го обичам. Харесват го и другите. Харесват го и го обичат и всички скъпи на сърцето ми хора. Обичат цялата форма и съдържание на моето АЗ. 

Спрях да се опитвам да поправям тялото си. Мисля, че то поправи мен. За да не се разваляме никога повече!

 


 

 

P.S. Написах този материал във връзка с инициативата “Обичам моето тяло” на Сайтът на една жена (това е публикацията там). Приветствам я от цялото си сърце и се надявам тя да помогне на колкото се може повече момичета и жени (а защо не и мъже и момчета) да спрат да се самонаказват и да си вредят в опитите си да постигнат един идеален, наложен от масовите стереотипи модел външност. Това разбира се не означава да спрем да се грижим за външния си вид, а просто да го правим разумно и с любов към себе си. И да помним, че здравето и добрата душа са нещата, които определят истинската красота на човека – и отвън и отвътре!


2011-08-22 (Прочетено 3774 пъти.)
 
 
Ако материалът ви е впечатлил, смело го изразете - бутоните са за това :)

Facebook | Twitter | Google

Версия за печат


Коментари

Borislav:
Толкова силно и толкова красиво!

Радвам се, че се чувстваш и мислиш така, Наде!
2011-08-22 00:00:00
Borislav:
Най-хубавото е човек да се харесва и обича...
2011-08-23 00:00:00
Специални неща:
Да :)
2011-08-23 00:00:00
Деница Стоянова:
Невероятен е този пост! И много се радвам, че си постигнала този баланс! Супер си!
2011-09-14 00:00:00
Специални неща:
Благодаря от сърце за хубавите думи! :)
2011-09-17 00:00:00
Мария:
:), :), :)
2011-10-15 00:00:00
Elena:
Браво, сега остава да прилагаме осъзнатото на теория, на практика - неотменно всеки ден, цял живот! Каквото и да правим за себе си ( както, когато награждаваме, така и, когато ограничаваме организма си с храна в зависимост от периода, в който се намираме) винаги в основата на нашите действие трябва да стои положителната нагласа към себе. Дори да преминем през някои перипети, успехът и щастието ще са гарантирани!
2011-10-21 00:00:00
Специални неща:
Благодаря ти, мило, изненада ме много и много приятно! Какво друго да кажа, освен че ви обичам всички и съм щастлива, че ме подкрепяте! Всеки човек, колкото и силен да е, има нужда от любовта, одобрението и подкрепата на любимите си хора - семейство, приятели и други, на които държи. Благодарна съм, че около мен има такива хора! Така получавам сила, когато съм слаба, а когато съм силна, силата ми се удвоява! :)
2011-10-22 00:00:00

Добавяне на коментар

За да коментирате, трябва да се регистрирате! Знам, че за много хора това ще се окаже досадна пречка и ще се откажат. Но вярвам, че тези, които наистина искат да изразят своето мнение, няма да се спрат пред това малко "препятствие" :)

Регистрирайте се ТУК - ще Ви отнеме по-малко от минута :)

Ако вече имате създаден профил, влезте от ТУК, за да коментирате.



2011-2017 (c) Специални неща. Всички права запазени. | webmail