Пастет от маслини

Продукти:

- обезкостени маслини
- зехтин
- орехи
- тахан
- лимонов сок
- хранителна мая

Начин на приготвяне:

Всички продукти се слагат в блендер и се обработват, докато се хомогенизират. Ако е нужно, може да се добави и малко вода. Готовият пастет се съхранява в хладилник и е подходящ за сандвичи, салати или за самостоятелна консумация.

Това последното на мен не ми понесе, заради леко горчивия привкус, който пастетът придоби от тахана в него. Но като се има предвид, че аз съм заклет любител на сладкото и че „на вкус и на цвет товарищей нет”, както мъдро казват руснаците, моето мнение едва ли може да се приеме за обективно :)

И все пак, тъй като е необходима някаква доза обективност, поради публичния характер на материалите ми, следва да отбележа, че пастетът е много хранителен, богат е на полезни вещества и се приготвя бързо и лесно. Чудесно би стоял шприцован върху хапки, ако посрещате гости, а ето как си го поднесох за обяд аз днес:

Довечера ще произнесе своята тежка дума и моят щатен дегустатор, който снощи като пчеличка се труди над обезкостяването на почти половин килограм маслини :)

Забележка: В магазините се продават и готови маслини без костилки. Така че може да си купите. А може и да последвате нашия пример и да си ги подготвите сами заедно. На нас двамата времето вечер, докато приготвяме вечерята ни е особено скъпо, защото наглед монотонната работа по подготовката на някои продукти ни дава прекрасната възможност да споделяме един с друг преживяното през деня и да се наслаждаваме на взаимната си компания. Кой знае, може би затова всичко после ни е безкрайно вкусно :)


2012-06-27 (Прочетено 2636 пъти.)
 
 
Ако материалът ви е впечатлил, смело го изразете - бутоните са за това :)

Facebook | Twitter | Google

Версия за печат


Коментари

Борислав:
Уникална снимка!!!!!!!!!! Трябва да дегустирам!!! :-)
2012-06-27 00:00:00
Специални неща:
:))) Заповядай :)))
2012-06-27 00:00:00
Мария:
М-м-м-м, разпознавам съставките зеле, морков и цвекло на салатата, както и малките "сладки" гевречета отстрани ... Но си мисля, че ако само това си обядвала, е време изобщо да престана да мисля ... Дано миниатюрната порцийка, която си си самосервирала за обяд е само предястието към истинското ястие ...
2012-06-27 00:00:00
Специални неща:
Порцийката си беше предостатъчна и много хранителна и засищаща :) Но ще си призная, че допълнително си похапнах още салатка - много я обичам зелевата и си я разнообразявам както ми е кеф. Почти позна съставките й, но това червеното не е цвекло, а ситно нарязани доматки. И има и пресен керевиз от саксията ми на балкона :)
2012-06-27 00:00:00
Борислав:
Днес, след като дегустирах, мога да кажа. Пастета е много добър, но да, честно, мисля, че без тахана ще е перфектен. Тахана е малко особен и не върви на всичко, а и аз него го усещам като продукт предимно за сладки неща, макар че знам, че става и за солени. Но в случая, ако е без тахан - ще е превъзходно. Но - другия път... ще е супер. :-) А имат значение и маслините - дали са добри и да не са много солени, горчиви и т.н.

А за салатата - такава я ям с килограми, от малък още :-)
2012-06-28 00:00:00

Добавяне на коментар

За да коментирате, трябва да се регистрирате! Знам, че за много хора това ще се окаже досадна пречка и ще се откажат. Но вярвам, че тези, които наистина искат да изразят своето мнение, няма да се спрат пред това малко "препятствие" :)

Регистрирайте се ТУК - ще Ви отнеме по-малко от минута :)

Ако вече имате създаден профил, влезте от ТУК, за да коментирате.2011-2017 (c) Специални неща. Всички права запазени. | webmail